★★★★★

5,0 stjerner på Trustpilot

Saltning

Det siger vores kunder om os

★★★★★

4.9 på Anmeld håndværker

Der er fordele ved saltning af veje

Den største fordel ved salt er, at det skaber sikrere veje. Og hvordan virker det så? Køretøjerne, der passerer over vejene, komprimerer sneen nedenunder. Dette klæber så til fortovet og bliver svært at fjerne. Vejsalt danner dog et lag af “saltlage” mellem sneen (eller isen) og vejen, og det forhindrer sneen i at klæbe til vejoverfladen. Salt gør det derfor nemmere at fjerne sne og sikrer også en sikker afvikling af trafikken. Dette reducerer til gengæld antallet af ulykker og forsikringsskader, forbedrer brændstoføkonomien (på grund af bedre dæktrækkraft) og reducerer fravær på arbejdspladser, fordi folk rent faktisk kan komme frem.

Fordelene er dog i høj grad med til at kompensere for ulemperne, da vejsalt kan reducere den økonomiske og sociale påvirkning af sneophobning markant. Generelt vil en påføring af vejsalt “rende ud” i vandløb eller floder, og indkommende ferskvand eller regn vil vaske eventuelle rester væk.

Glatførebekæmpelse er nødvendig, når vejene bliver glatte

Is dannes, når vandtemperaturen når minusgrader, og det resultere i glatte veje. Vejsalt virker ved at sænke frysepunktet for vand via en proces kaldet frysepunktsdepression. Vandets frysepunkt sænkes, når saltet er tilsat, så saltet gør det sværere for vandet at fryse. Saltning bekæmper glatføre, når frostgraderne forårsager glatte veje.

Vejsaltning er en nødvendighed for at holde folk sikre under frostgrader, når de kører på arbejde eller tager deres børn i skole. Det mest almindelige stof, der bruges til saltning af veje og motorveje, er natriumchlorid (NaCl) eller bordsalt kendt som stensalt. Stensalt er meget effektivt til at smelte sne og is med.

På veje skal salt lægges på steder, hvor der er sne eller is, men det er mere effektivt at lægge det på punkter ved siden af isen, da det giver mulighed for at opbygge et lag af saltlage. Vejsalt er den mest populære mulighed for snerydning, men lejlighedsvis kan sand og andre kemikalier bruges, især på fortove. Uanset om du går til arbejde eller blot tager en tur rundt om blokken, kan det øge risikoen for at glide og falde, når sneen og isen ikke er ryddet fra fortovet. Selvom det typisk set er viceværtens ansvar at rydde sne og is fra fortovet, svinger reglen omkring dette fra kommune til kommune, så det er vigtigt selv at sørge for at der sker noget, og at sneen ryddes. Ligegyldig hvilken metode du leder efter til at komme dit sneproblem til livs, tilbyder vi en fix løsning.

Regler for saltning

Der gælder grundlæggende de samme regler for saltning, som ved snerydning.

Vi har alle pligt til at salte, som vi har med snerydning. Man har et ansvar for sin egen og andres sikkerhed. Man kan desværre komme i vanskeligheder, hvis man efter snerydningen stadig har et glat underlag grundet manglende saltning. Derfor anbefales det som en selvfølgelighed.

Herunder finder du et par regler, som kan være en god ide, at skrive sig bag øret.

  • Du skal salte, efter du har ryddet sne, inden kl. 7 på hverdage og inden kl. 9 på søndage og helligdage.
  • Ligger der mere en 3 centimeter sne, anbefales det, at man fjerner sneen så dybden kommer under og først derefter starter sin saltning.
  • Vejsalt er godt til bekæmpelse af glat føre, men kommer temperaturen ned under 10 grader celsius, begynder mængden af salt der skal bruges for, at det skal virke efter hensigten, at være skadelig for naturen. Derfor skal der andre metoder i brug. Vi anbefaler at du sikrer dig, at din snerydning er i helt i top inden du kaster dig ud i at salte og at du hellere følger reglen før undtagelsen.

Kontakt os og få styr på din snedrydning i dag, på telefon 40 53 15 52 eller benyt kontaktformularen her på siden, så kontakter vi dig.